KAPSAICYNA LECZY RAKA

 

 

 

 

KAPSAICYNA  LECZY  RAKA

 

Kapsaicyna dostawszy się do organizmu poszukuje komórek rakowych i znalazłszy je, zabija mitochondria, które są odpowiedzialne za podział i rozrost komórek.

Kapsaicyna niszczy każdy rodzaj nowotworu, bez względu na to, jaką część ciała zaatakował.

 

Kapsaicyna podnosi metabolizm

Kapsaicyna ma właściwości, które pobudzają uwalnianie energii poprzez spalanie większej o 3% ilości kalorii – szczególnie jeśli jest zażywana przed wysiłkiem fizycznym.

 

Kapsaicyna tłumi apetyt

Kapsaicyna radykalnie wpływa na produkcję hormonu tarczycy, który reguluje adrenalinę i dopaminę – hormony regulujące apetyt. Dlatego dodając ostre papryczki do każdego posiłku o połowę zmniejszasz swój apetyt.

 

Kapsaicyna zwiększa energię i czujność

W testach na zwierzętach zaobserwowano zwiększony poziom energii oraz czujności, ze względu na efekt termogeniczny, jaki wywołuje kapsaicyna.

 

Kapsaicyna reguluje trawienie

Od setek lat ostre papryczki znane są jako naturalne lekarstwo na problemy trawienne oraz inne zaburzenia układu pokarmowego. Poprzez zwiększenie produkcji enzymów trawiennych, kapsaicyna zwiększa również wchłanianie substancji odżywczych z pożywienia.

 

Kapsaicyna reguluje przetwarzanie węglowodanów

Dzięki kapsaicynie może wystąpić efektywniejsze zużycie kalorii i produkcja energii, ponieważ kontroluje ona przetwarzanie węglowodanów – jak wskazują badania Centrum Medycznego Uniwersytetu w Maryland.

 

Kapsaicyna poprawia utlenianie tłuszczów

Badania dowiodły, że odpowiednia ilość kapsaicyny może zatrzymać gromadzenie się tłuszczu w wątrobie poprzez przyspieszenie rozkładu lipidów i przekształcaniu ich w energię.

 

Kapsaicyna poprawia wytrzymałość

Zgodnie z wynikami badań klinicznych, spożywając produkty bogate w kapsaicynę zwiększamy swoją wytrzymałość w trakcie długich i ciężkich treningów fizycznych a jednocześnie szybciej się regenerujemy. Dzieje się tak dlatego, że kapsaicyna zwiększa pobieranie tlenu przez organizm do 7,5%, wynikiem czego wzmacnia płuca i podnosi absorpcję tlenu do krwi.

 

Kapsaicyna chroni komórki przed uszkodzeniami

Tylko kawałek ostrej papryczki zawiera przytłaczającą wręcz ilość fitozwiązków (fitoskładników) w postaci karotenoidów i flawonoidów, które są silnymi przeciwutleniaczami zwalczającymi wolne rodniki – jedną z głównych przyczyn nowotworów.

 

Kapsaicyna dostarcza witaminy

Ostra papryka jest bogatym źródłem witamin A i C, które pomagają zwalczać choroby oraz wzmacniają system immunologiczny. Jednocześnie witaminy te są silnymi antyoksydantami (przeciwutleniaczami), które walczą również z oznakami starzenia się.

Ninhursag

 

 

AMIGDALINA  WITAMINA B17 – uwaga na podróbki z Chinn (!)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

AN KANA TE – LITTLE GRANDMOTHER – Kiesha Crowther

%d bloggers like this: